Slut

När jag kom till stallet igår så kom jag på att oljan till klippmaskinerna är slut. Så det blev därför ingen klippning!
Jag tänkte försöka fått fixat olja så jag kan klippa dom i helgen. Då kommer det även bli före och efterbilder som jag lovat.

Vår hovslagare hörde av sig igår och han sa att han kommer imorgon eftermiddag. Äntligen kan jag börja rida igen!

Kan även berätta en lite spännande sak. På lördag ska en hästpratare komma och prata med Kalma och Grace. Jag är och har alltid varit väldigt skeptisk mot sådant, men vi har haft hästprataren några gånger innan och det hon gör är faktiskt väldigt imponerande.
Så innan dess ska jag komma på så många frågor som möjligt som hon ska ställa till Kalma. Detta ska faktiskt bli riktigt roligt då Kalma har börjat bete sig lite underligt.
Mer om det på lördag!

Slutligen en liten fundering.
Jag och säkerligen många andra tycker att det är kul att läsa om/se bilder på andras utrustning samt vad andra tycker är snyggt osv. Därför tänkte jag att även jag ska börja med "min utrustning"! Kanske även "min/mitt favorit..." där jag berättar, visar bilder och skriver motivering om till exempel mitt favoritträns, favoritschabrak osv.
Något som skulle vara roligt att läsa om?


Kalma i sitt smutsiga täcke! haha

Klippdags!

Nu tänkte jag alldeles strax åka upp till stallet och klippa hästarna som ser ut som troll båda två!

Kalma är supersnäll att klippa, hon rör inte en fena. Grace därimot är ett litet as, så när det är hennes tur brukar vi ringa upp veterinären så att hon får lugnande.
Sist gång hon klipptes så försökte jag klippa henne själv, och då fick jag faktiskt klippt hela kroppen och nästan hela halsen på båda sidorna. Benen och ansiktet är det inte en chans att jag får komma åt.

Så idag tänkte jag börja med Kalma och sedan försöka ta Grace så gott det går. Båda två ska vaccineras och få tänderna raspade på måndag, så då passar vi på att fråga om lugnande så vi kan ta det som är kvar samt ansiktet och benen. OM det nu går att klippa henne idag då vill säga. Annars blir det helt enkelt så att jag får klippa hela henne i räserfart på måndag!

Så uppdateringen blir inge vidare idag då jag säkerligen tillbringar i stort sett hela dagen i stallet. Men jag ska ta med kameran och visa er före och efter bilder när jag kommer hem igen. Dom är verkligen lurviga nu!


Såhär pömsig blir man ifall man inte sköter sig ;)

Göteborg Horse Show och Eurohorsemässan

Snart är det dags! I slutet på februari sker det vi alla väntat på länge, länge nu. Det är förstås Göteborg Horse Show och Eurohorsemässan jag pratar om!

Detta året kommer jag, mamma och min moster åka ner på söndagen vilket jag har hört ska vara den bästa dagen! Jag har själv aldrig varit där på en söndag, så det ska bli otroligt roligt!
Kanske blir det också så att jag åker ner med ett par vänner på torsdagen för att endast gå på mässan, men det är inget bestämt än så länge.

Jag tänkte, som så många andra gjort nu, skriva min tänka köplista och visa er. Dock är ju saken som så att man måste komma på något man ska köpa innan man gör det, så det får vänta lite eftersom jag inte gjort det än.
Men när listan är färdig kommer jag att dela med mig av den till er såklart!
Ska ni till GBG HS och mässan iår? Vilka dagar? Något speciellt ni tänkt köpa?


Förra årets mässhopping

Skor

I slutet på denna veckan är det dags för båda hästarna att skos, äntligen!
De har gått i snart tio veckor, alltså en hel månad längre än vad de brukar gå. Anledningen till detta är att vår hovslagare har varit sjuk och vi vill verkligen inte ha någon annan än honom. Våra hästar har speciella behov när det gäller skoningen och han är den enda som kunnat åtgärda det korrekt hittills.
Han är samtidigt en väldigt genuin människa med båda fötterna på jorden, otroligt noggrann och hjälpsam samt att du kan ringa och fråga honom vad som helst när som helst! Ingen fråga är för dum! Alltså en helt underbar människa som är guldvärd för våra hästar!


Kalma älskar honom!
Har ni någon hovslagare som ni absolut inte vill släppa taget om?
Jag själv har bytat hovslagare så många gånger att jag tappat räkningen, då de sköter sig de tre första gångerna för att sedan göra katastrofskoningar. Någon som känner igen sig och har haft samma problem?

TV4

Klockan 23.00 börjar på TV4 programmet "Kvällsöppet" där det ska diskuteras om hästsport! Jag tänkte titta på det och se ifall det sägs något intressant.

Endast en sport?

I min familj är både mamma och pappa väldigt sportintresserade, mamma mest. Dom kollar på allt från skidskytte och handboll till friidrott och simning. Dock skulle pappa aldrig få för sig att kolla på hästhoppning medans jag och mamma sitter bänkade, och mamma skulle aldrig få för sig att kolla på fotboll (om inte Sverige spelar) som är den sport pappa brinner för mest.

Pappa och min lillebror delar fotbollsintresset. Jag och mamma delar häst och ridsportintresset.

Självklart försöker pappa att komma och kolla när jag tävlar ibland samtidigt som mamma åker och kollar på när min lillebror spelar fotbollsmatcher.

Saken jag vill komma till är att varken jag eller min lillebror har fått de sportgenerna överförda på oss. Min lillebror som spelar fotboll, skulle aldrig få för sig att göra pappa sällskap och kolla på en fotbollsmatch, inte ens om Sverige hade spelat.

Jag därimot kollar självklart på varenda ridsportsändning som sänds! Jag kan även tycka att det kan vara kul att kolla på fotbollsmatcher och jag följer nu Sverige i handbollsVM. (Jag har själv stått i mål i handboll en gång i tiden) Men jag kräks på skidskytte, simning, friidrott och dylikt. Jag tycker helt enkelt att det är så otroligt tråkigt! Ridsport, fotboll och handboll - där sträcker sig min gräns!

Detta blev ett hemskt luddigt och rörigt inlägg, men jag skulle vilja fråga er frågan;
Är du intresserad av någon annan sport än endast din egen?

Egenheter

Jag såg ett par gulliga klipp som Lisa hade lagt upp på sin fina häst Rallis. Här hittar ni dom!

Tänk vilka roliga saker hästarna kan ha för sig egentligen? Kalma till exempel, hon har otroligt mycket underligt för sig. Här är lite exempel på saker hon roar sig med!

I boxen står hon och hänger med de övre tänderna på boxkanten, vilket hon även gör på mig, som om hon försöker slappna av i käken på något vis.
Så fort hon kommit in i sin box trycker hon rumpan mot väggen och spänner sig i bringan för att sedan slappna av och så fortsätter hon med samma visa igen. Detta gör hon hellre än att äta mat!
Hon fullkomligt älskar att äta torv, det väljer hon framför hösilage.
Så fort hon har fått något gott att äta ska hon slicka på allt hon kan komma åt, speciellt gott är det att slicka på jackor som ni kan se på bilden här under.
Stallägarnas hund Kajsa lyckades komma med på bild.

Det roliga är att Grace också har börjat med slickandet efter att Kalma introducerat det för henne. Härmapa!
Jag själv tyckte att det var roligt att kika på klippen Lisa lagt upp och tänkte därför försöka fått filmat
Kalma i sitt esse någon dag framöver.

Har era hästar några roliga/underliga/charmiga beteenden för sig?

Amigo Horseware

Kalmas två fina täcken jag fick hem för ett par månader sedan. Köpta på Strömsbergsgård.se!

400 g med 150 g hals.

200 g med 140 g hals. Köpte även matchande grimma och grimskaft till detta täcke.

Älskar dom!

Tretorn

Mina älskade Tretornstövlar har sjungt sin sista vers :( Skickade in dem på lagning för cirka ett halvår sedan, men nu har nog ena dragkedjan gett sig för gott :(
Jag köpte dem i slutet på 2009, så de har hållt i lite mer än två år och då har de använts i stort sett varje dag. Jag älskade verkligen de stövlarna och funderar faktiskt på att köpa ett par nya på Eurohorsemässan nu när Göteborg Horse Show snart går av stapeln.
Har ni tretornstövlar? Älskar ni dem lika mycket som mig ;)?

Jag och en liten knubbig Kalma efter vår första start i slutet på september 2010 sen skadan i oktober 2009.

Dagens outfit

Älskar marinblått vilket säkert syns!

Pannband: Kingsland
Tröja: Kingsland
Ridbyxor: John Whitaker
Ridstrumpor: Equiline

Resultat från Leipzig

Var det någon mer än jag som kollade på Världscuphoppningen från Leipzig i Tyskland förut?
Ifall ni gjorde det så måste ni hålla med om att Henrik von Eckermanns och Allerdings insats var otrolig!
Henrik hade inte kvalat till denna omgång så det var inte meningen att han skulle vara med och rida överhuvudtaget. Två minuter innan start fick han och hans chef Ludger Beerbaum reda på att det var en strykning i startfältet och Ludger uppmanade Henrik till att springa och byta om samt fixa hästen medans han gick och anmälde honom startklar.
Turligt nog hade Henrik varit med och gått banan för nöjes skull, för han och Allerdings satte två felfria rundor, slutade på en femteplats och fick därmed 13 världscuppoäng!


Bild från Hästmagazinet.com!

Det kallar jag att vara iskall! Alla hans saker var ihopplockade och han var inte alls beredd på att få starta. Dessutom var det han och Allerdings tredje tävling tillsammans. Riktigt imponerande!

För de övriga svenskarna som var med gick det tyvärr inte lika bra. Angelica Augustsson och Mic Mac satte en felfri runda, men red bort chanserna till högre placering i omhoppningen då Mic Mac stannade på ett hinder. Därefter rev hon ett hinder och kom slutligen i mål med tidsfel samt slutade på en 12:e plats.

Allas vår Jerringpristagare Rolf-Göran Bengtsson och Ninja gjorde en riktigt snygg runda, dock tyvärr med ett tidsfel. Han slutade på en 14:e plats och lyckades kamma ihop tre världscuppoäng. Någon mer än jag som blev lycklig av att se bindeln på Rolf-Görans arm? Han är så värd det!
De som hamnade i topp var trippelt tyskt och inom samma sekund. Hård strid med andra ord!
1. Christian Ahlmann på Taloubet Z
2. Katrin Eckermann på Carlson
3. Marcus Ehning på Sabrina
Help!

Jag har äntligen fått en helt underbar design och har alla skäl i världen till att uppdatera, men jag kommer inte på någonting jag kan skriva om!?

Jag tycker att alla bloggar jag läser och följer aktivt skriver otroligt läsvärda och intressanta inlägg.
Men saken är ju den att jag kan ju inte härmas och skriva om samma saker?

Därför tänkte jag fråga er som fortfarande kikar in på min blogg, vad vill ni läsa om?
Eller tycker ni kanske att det är roligare med bilder?

Snälla hjälp mig!

Kalma 120 cm på Uddevalla Ryttarförening i Juni 2011.Scapa Sports

Jag har köpt så otroligt mycket nytt den senaste tiden. Bland annat detta underbara schabrak som jag har velat ha väldigt länge. Matchar mina Soft'up stigbyglar perfekt!

Vaniljfärgat med brunt kantband ♥

Hemma

Ja, såklart var batteriet i kameran så gott som dött när jag kom upp till stallet, så det blev bara en bild på Dixie!
Hästarna var iallafall riktigt fina att rida. Grace galopperade över bom på 8-volt och Kalma reds igenom ordentligt.
Imorgon är det återigen jobb på skolan eftersom läraren jag jobbade för idag fortfarande är sjuk, alltså inte världens bästa uppdatering då heller. Men förhoppningsvis är jag ledig på torsdag och då kan jag sitta och knåpa ihop några roligare inlägg.

Dixie ca tre veckor gammal :)
Dixie idag ca 1,5 år :)

Rida

Nu åker jag upp till stallet. Ska rida båda hästarna, så kvällen är räddad!

Hörs sen! Då kanske jag slänger upp några dagens outfitbilder på både mig och hästarna.
Kameran åker iallafall med som vanligt!


Intresserad?

Fick hem en magplatta från CWD jag hade beställt för någon dag sedan. Dock var den bruna färgen alldeles för mörk för min övriga utrustning så jag ska nog tyvärr skicka tillbaka den.

Tänkte först höra med er ifall någon skulle vara intresserad av att köpa den?
Den är i storlek 125 och har otroligt fint läder.

Nypris: 2890 :- Lägg ett bud!
Säljer den dock inte om det blir på tok för lågt, då skickar jag tillbaka den istället.

Skulle du vara intresserad kan du antingen kommentera i detta inlägget eller slänga iväg ett mejl
till Domkallarmigjennifer@hotmail.com!

Grace Kelly

Grace är ett sto född 2004 e. Garejev - Dobrock. Hon är ca 165 cm hög, väldigt grön och importerad från Tyskland. Hon hade i stort sett blivit inriden/hoppad, gjort någon enstaka start och därefter betäckts. Grace kom till oss sensommaren 2009 och var då dräktig igen.

Grace började tävla med mig 2011 och hon har startat upp till och med 110 cm. Dock gjort otroligt få starter.
Detta året ska hon få åka ut på ännu fler tävlingar, få mer rutin samt förhoppningsvis debutera 120 cm när hon känns stabil.

Det är min moster Malin som äger Grace, men jag tränar och tävlar henne precis som min egna då Malin endast rider för skojs skull.
Otroligt vacker häst med en enorm hoppkapacitet!
Kalma D

Kalma är ett sto född 1997 e. Cupido - Animo. Hon är en riktigt liten häst, knappt 160 cm hög som är importerad från Holland och jag köpte henne från ett försäljningsstall i Strömstad 2006. Kalma har tävlat upp till och med 130 cm med mig och hon är min allra första egna häst.

2009 - 2011 har varit riktiga otursår för oss, fullt med skador. Det har varit allt från hovledsinflammationer till lymfangit och stora sår. Varje gång vi hade jobbat upp oss och var redo för större klasser kom oturligt nog en ny skada och satte stopp. Alltså var vi tvungna att börja om från ruta ett vid varje tävling.

Men nu är det nytt år och nya tag! Och så får vi hoppas att vi har lite tur med oss detta året!
Kalma är min ögonsten och jag kommer aldrig att göra mig av med henne.
Sådär!

Nu har jag skrivit varsin liten presentation av hästarna, men dom publicerar jag inte förrän imorgon! 
Nu blir det natten då jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Dock jobbar jag bara till 14.00, så det blir en hyffsat kort dag. Hörs då!
Godnatt alla söta! Hoppas ni fortsätter att kika in ibland :)Dixie

Dixie är ett sto född 2010 e. London Calling - Garejev. Det är alltså Dixie som Grace var dräktig med när hon kom till oss. Dixie är min allra första unghäst och det är jag som har uppfostrat henne sedan hon föddes.
Dixie är en otroligt lugn och stabil häst för att vara såpass liten. Gå på transporten, spola benen och longera är några av de saker hon inte reagerat på alls. Hon gör det som om hon alltid gjort det.

Dock är hon väldigt egen och kaxig och när hon väl vänder den sidan till är hon inte rolig. Dock får mina övriga stallkamrater tyvärr erfara det oftare än vad jag får.
Till hösten 2012 är målet att hon ska vara insutten!

En väldigt söt och personlig häst som jag tycker så otroligt mycket om!
Filmklipp

Imorgon tänkte jag skriva en liten presentation om varje häst, så att alla ni nya som kikat in vet vad det är för hästar jag har! Om ni väljer att stanna då förstås ;)

Idag har iallafall hästarna fått hoppa för första gången sen vintervilan och dom var riktigt laddade!
Jag byggde upp en liten övning med en travbom till ett sockerbitshinder - ett galoppsprång till en oxer (som höjdes lite efterhand) - fyra galoppsprång till ett sockerbitshinder.
Kalma, som hoppas/tävlas på pelham då hon är ruggigt stark, hoppades på ett vanligt tredelat tränsbett och jag tycker faktiskt att hon gick helt okej. Dock är travbommar innan hinder absolut inte hennes grej då hon alltid börjar galoppera innan, men övning ger färdighet!

Grace gick kanonfint!

Har laddat upp ett litet klipp på dagens Kalma från ett av dom första skutten.

Done!

Sådär!
Nu är Sara färdig med designen. Blev den inte helt underbar!? Det är nog faktiskt hon som är världens bästa Carlsson ;)
Tusen tack igen Sara, Carlssonpataket.se!
Från en go och glad tjej på balen i somras ;)

Bloggtävling!

Under tiden jag väntar på att designen ska bli klar så får jag passa på att delta i en helt underbar bloggtävling hos Felfri.net!

Jag köpte precis två Horsewarevintertäcken från just Strömsbergsgård!
Kalma skulle verkligen behöva ett ofodrat rengtäcke då det enda hon har är med halvhals vilket hon absolut inte kan ha då manen skavs av, men tyvärr sa plånboken stopp efter vintertäckena!

Bara till att hålla tummarna här istället :)
Klicka på bilden för att komma till tävlingen och delta du också!

Design

Sara Carlsson som har bloggen carlssonpataket.se är ju otroligt duktig på bloggdesigner och jag har faktiskt beställt en av henne. När den är färdig så ska jag börja uppdatera bloggen seriöst! Känner inget nöje i att sitta och skriva när den inte är det minsta personlig..

Får bli en bild på min fina Kalma sålänge!

RSS 2.0